Onze boerderij

We hebben één doel

Om te boeren met liefde voor dier en natuur en dit te delen met onze medemens

Koeien op onze boerderij

Over onze boerderij

Boerderij De Plak is gebouwd in 1629 en is gelegen midden in de prachtige natuur van De Ooijpolder bij Nijmegen. Aan de ene kant van onze boerderij heb je prachtig uitzicht over de heuvelrug en aan de andere kant, een klein stukje verder op stroomt de rivier De Waal. De T-boerderij is van oorsprong gelegen op een terp en dit komt omdat vroeger De Waal nog wel eens overstroomde. Dan was een boerderij hoog op een terp wel handig.

Tijdens de laatste dreigende overstroming van De Waal in 1995 heeft heel ons dorp moeten evacueren. Dat betekende dat ook wij en al onze koeien moesten evacueren. Gelukkig is er toen geen dijk doorbraak geweest, maar wij moesten wel ‘even op vakantie’ met de koeien. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan ook eens dit verhaal!

Over ons

Onze familie, familie Willemsen, boert al meer dan vijf generaties op De Plak. Ooit was er zelfs een café aanwezig op de boerderij, maar de laatste jaren zijn wij vooral gefocust op de melkveehouderij en hebben we er ook wat akkerbouw bij. Zo zijn we zo goed als zelfvoorzienend.

Naast een melkvee bedrijf met wat akkerbouw zijn wij ook op zoek gegaan naar andere activiteiten. Zoals je misschien al hebt gelezen boeren wij met liefde voor dier en natuur en delen wij dit graag met anderen. Vandaar dat wij in de lente van 2021 zijn begonnen met een melk automaat. Begin 2023 is hier ook een koelautomaat bij gekomen waar we onder andere ook onze eigen Plakse kaas verkopen, gemaakt van de verse melk van onze eigen koeien. Daarbij hadden we ook al enkele jaren de wens om een Vierdaagse camping te beginnen. In de zomer van 2022 hebben wij deze dromen eindelijk kunnen verwezenlijken. Ook in de zomer van 2024 kunnen Vierdaagse wandelaars en hun support bij ons terecht voor een fijne slaapplek.

Top 25 Foqus Planet

Gedaan met liefde op onze boerderij

Alles wat wij doen op onze boerderij wordt gedaan met liefde en dat is te zien! Al 3 jaar op rij (2019, 2020 en 2021) staan wij in de top 25 van de Foqus Planet van Friesland Campina. Dit houdt in dat wij in de top 25 zitten van Nederlandse melkvee bedrijven die de focus leggen op duurzaam boeren en duurzame ontwikkelingen. Onze melk wordt in de best mogelijk omstandigheden geproduceerd. Dit betekend dat we boeren op een manier welke het beste is voor de koe. En daar zijn we trots op!

Familie Willemsen

Boerderij De Plak