Op pad naar de Nijmeegse Vierdaagse

Vol goede moed beginnen we aan een wandeling die volgens het papier drie uur zou moeten duren. Een fijne winterproof wandeloutfit is aangetrokken, de paracetamols voor een pijnlijke voet zijn genomen en de rugzak is ingepakt. Ja dat klopt, nu al een paracetamol en we hebben nog geen eens een paar stappen gezet. Maar met de wandelschoenen gestrikt stappen wij de, iets wat druilerige, dag in en de wandeling tegemoet. Op naar een goed begin van het uiteindelijke doel, De Nijmeegse 4Daagse.

De Nijmeegse wandelmars

Opgroeiend in de Ooijpolder bij Nijmegen kennen we de Vierdaagse natuurlijk maar al te goed. De Vierdaagsefeesten in het bijzonder zijn ons erg goed bevallen en deze vieren we dus ook elk jaar weer. Toch begon het twee jaar geleden weer bij ons te kriebelen, want de Vierdaagse lopen is ook wel echt een ervaring. Helaas ging het toen niet door vanwege corona, maar dit jaar hebben we goede hoop. Marleen heeft de Nijmeegse wandelmars al drie keer eerder gelopen en Noortje heeft haar zusje een paar keer mee mogen supporten met wandelen. We kennen dus het gevoel! Dat gevoel van moe zijn en pijnlijke voeten en benen hebben, maar ook het gevoel van voldoening, geluk, ontroering en gezelligheid.

De Vierdaagse bloemen, gladiolen

De Route Naar De Vierdaagse 

De Walk of Wisdom, dat wordt de wandeling. Hiermee gaan wij onze benen trainen en gewend raken aan de kilometers die we hopelijk deze zomer gaan zetten tijdens de Nijmeegse wandelmars. Het boekje is besteld, de schoenen zijn opgepoetst en de rugzak gevuld. De officiële start van de Walk of Wisdom is eigenlijk in het centrum van Nijmegen, maar vanwege corona slaan we de start even over. Het lijkt ons leuker om dit te doen wanneer de stad weer wat bruisender is.

We wilden dus eigenlijk beginnen dichtbij ons thuis in Beek, bij de Heuvelrug. Aangezien dat Marleen al last heeft van haar voet nog voordat we beginnen met lopen, slaan we dit startpunt ook even over. Misschien wel zo slim, omdat de route die wel willen lopen ongeveer 12 kilometer is. Dus het begin van onze route van de Walk of Wisdom is de Boersteeg in Groesbeek. Dit ligt echt net voor de grens met Duitsland, want met 10 minuutjes lopen zijn we de grens al over en bevinden we ons in Kranenburg. Nu we aan het lopen zijn voelt Marleen haar voet gelukkig al wat minder. Dat is fijn, want we hebben nog een flink stuk te gaan!

Een selfie tijdens de Walk of Wisdom

Dwalen in het Reichswald

De route gaat verder naar het Reichswald. Tijdens de wandeling komen we verschillende tentjes tegen met een kampvuurtje in het midden. Dat ziet er gezellig uit! Lekker warm ook, want ook al zijn we aan het wandelen het blijft best een koude dag. Ondertussen hebben we eigenlijk geen bordjes van de Walk of Wisdom meer gezien en verdwalen we een beetje. Wat blijkt nou, de bordjes met de Pelgrim mogen niet in het wald staan. Maar dat betekende dus wel dat we een uur hebben om gelopen. Ugh, dat kan echt ons alleen overkomen zeg. Desalniettemin wordt de gezelligheid er niet minder op en ach, het is alleen maar goed voor de stappen. Alles bij elkaar genomen gaat het dus best goed en de tijd vliegt voorbij!

Uiteindelijk zijn we ook gelukkig weer terug op de route gekomen. Milsbeek gaat het eindpunt zijn van deze dag en de eerste training voor de Vierdaagse. Al met al, op het verdwaal momentje na, is ons deze dag goed bevallen. Het is altijd heerlijk om in de buitenlucht te zijn, fijn te wandelen en bij te kletsen met elkaar. En die chocomelk met slagroom bij het eindpunt was ook zeker een leuk extraatje. Dit kunnen we wel vaker doen. Het voelt niet eens als trainen en als moeten, maar als een leuk gezellig uitje. 

En dat is maar goed ook, want hoe het er nu naar uitziet gaat de Nijmeegse 4Daagse door! Wat een feest zeg. Wij gaan ons dus 14 februari meteen inschrijven voor de Nijmeegse wandelmars. Nu kunnen we dus echt niet meer terug! Of nou ja, met de loting blijft het natuurlijk altijd even spannend. Wij houden onze vingers in ieder geval gekruist en duimen op een goede afloop. En in de tussentijd gaan wij gewoon door met wandelen en het belopen van de Walk of Wisdom.

Liefs, Noortje & Marleen

Lees hier meer over de Walk of Wisdom. Oefen jij ook voor de 4Daagse of heb jij ook mooie, leuke of grappige plaatjes van een wandeling? Deel deze dan met ons op @boerderijdeplak en vergeet de tag #boerderijdeplak er niet bij te zetten!

En ben je geïnteresseerd in de Vierdaagse, maar heb je nog geen overnachtingsplek? Neem dan eens een kijkje op onze Vierdaagse Camping pagina.