Op pad met koe 6596 – De lente is begonnen

Een loei goeie dag allemaal,

Wat leuk dat jullie mij en mijn vriendinnen willen gaan volgen. Ik zal jullie regelmatig op de hoogte houden wat ik zoal allemaal op een dag beleef op boerderij De Plak.

Vanochtend vroeg werd ik al wakker met loei veel kriebels in mijn buik. Ik weet niet wat het is, maar het lijkt dat er iets staat te gebeuren vandaag.

Ontbijten in de stal

Melktijd!

Het is nog vroeg, maar de zon begint buiten al te schijnen. Ik hoor iemand fluiten en weer dat boer Guus er aan komt. Hij jaagt ons allemaal een beetje op. Rustig sjokken we naar de melkput.

Het voelt altijd weer goed om gemolken te kunnen worden. Ik vind het fijn dat ik samen met mijn vriendinnen allerlei mensen blij kan maken met onze melk. Dagelijks komen er mensen onze verse melk halen bij de melktap van boer Guus.

Ik voel nog steeds de kriebeltjes die ik deze vanochtend vroeg al voelde. Maar als ik eenmaal in de melkput bij boer Gène en boer Guus sta, kan ik niks merken aan hen. Lijkt deze dag dan toch op een dag zoals anders ?

Ik loop maar weer rustig de melkput uit en ga op zoek naar mijn vriendinnen. Daar zie ik de kippen en de hanen al scharrelend rond lopen in onze stal op zoek naar lekker eten. Een paar vriendinnen van mij staan ook al bij het voerhek. Oké, dan eet ik ook nog maar wat van het lekkere voer dat onze boeren voor ons klaar hebben gezet.

Met mijn buik vol ga ik op een zachte plek liggen om even uit te rusten. Rustig herkauw ik mijn eten, maar …. de kriebels in mij, die blijven. Ik probeer mijn rust te vinden, maar ondertussen hoor ik de tractor rijden en hoor ik allerlei geschuif met spullen. Het zal toch niet waar zijn!

Op naar het weiland

Een paar vriendinnen worden onrustig en beginnen te loeien. Daar gaan plotseling de deuren van de stal open. Mijn hart slaat over van blijdschap. Het is weer lente, we mogen weer naar buiten. Helemaal uitgelaten, blij en enthousiast rennen wij met z’n allen naar buiten de wei in.

Van blijheid gooi ik mijn poten de lucht in. Wat voelt dit weer heerlijk. De wind die door mijn haren waait. De zon die ik op mijn huid voel. Het gras heerlijk tussen mijn tenen voelen.

Op naar het weiland

De ultieme lenteplaatjes

Op naar de lente
Met de poten de lucht in
Alle gekheid op een stokje

Ik ben zo blij, ik blijf gewoon maar rennen, totdat ik uiteindelijk van moeheid moet stoppen.

Wij zijn weer buiten. Wat voelt dit loei goed. Een paar meiden zijn al gelijk aan het stoeien, ze weten van gekkigheid niet wat ze moeten doen. Wij zijn weer buiten! Wat voelt dit loei goed. Nu ik toch rustig aan het grazen ben zal ik even mijn vriendinnen opzoeken. Ik ben ze in alle blijheid uit het oog verloren. Rustig tuur ik over het weiland en dan zie ik ze in de verte. Ik ga vandaag vooral veel genieten samen met mijn vriendinnen. Wat is het toch fijn dat het weer lente is!

Tot de volgende keer, dan hoor je weer een nieuw loeiend verhaal.

Liefs, koe 6596

Heb jij ook leuke, mooie of grappige plaatjes van de lente in de Ooijpolder? Deel deze dan met ons op @boerderijdeplak en vergeet de tag #boerderijdeplak er niet bij te zetten!